Rombo (calcan) cu cartofi este o rețetă simplă de gătit, foarte gustoasă, dar delicată. Coaptă la cuptor, însoțită de cartofi și parfumată cu rozmarin, este o adevărată încântare.
Ingrediente
– 2 buc File de Rombo (Calcan)
– 2 buc Cartofi Mari
– Ulei de măsline
– Usturoi
– Rozmarin
Mod de preparare
Curățați cartofii și tăiații feli din cea mai lungă parte, uscați-le și condimentați-le într-un castron cu sare, piper, rozmarin și ulei.
Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
Spălați fileurile de calcan și uscați-le.
Tăiați-le pe jumătate pe lungime pentru a obține 4 file, așezați-le pe o altă foaie de copt tapetată cu hârtie de pergament, condimentați cu sare, piper și rozmarin și ulei de măsline.
Preîncălziți cuptorul și coaceți mai întâi cartofii și calcanul după 10 minute și gătiți timp de aproximativ 20 de minute.
Scoateți din cuptor și serviți, alternând fileul tăiat în jumătate și cartofii.
Stropiți cu un strop de ulei și o crenguță de rozmarin înainte de servire.
Poftă Mare!!