Infromatii
– Scoici lamă: 500gr
– Paste paccheri: 300gr
– Pastă de roșii: 2 linguri
– Vin alb: 1 pahar
– Cățel de usturoi: 1 buc
– Sare, ardei iute, pătrunjel
– Ulei de măsline
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, trebuie să puneți scoicile lamă pentru a le curăța în apă cu o lingură de sare timp de cel puțin două ore.
După clătiți bine.
Se prăjește cățelul de usturoi într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se adaugă scoicile lamă, se acoperă și se lasă cel mult 5 minute.
Opriți focul și scoateți scoici
Adăugați 2 lunguri de pasta de roșii în uleiul aromat cu usturoi și apa din brici și lăsați la fiert.
Puneți scoicile din nou în sos și dezlipiți-le cu vinul alb foarte repede (pentru a preveni ca aceste scoici să devină cauciucate).
Adăugați ardeiul iute și pătrunjelul tocat.
Gatiti paccheri in apa sarata din abundenta si scurgeti-le al dente.
Călește pastele cu sosul câteva minute.
Poftă Bună!