Beneficiile consumului de pește congelat

vrem să vă demonstrăm de ce unele mituri despre cât ar fi de nesănătos peștele congelat este falsă!

Consumul de produse congelate s-a răspândit în zilele noastre, în special în ceea ce privește peștele. La GiorgioMare, avem încredere deplină în produsele noastre și de aceea vrem să vă demonstrăm de ce unele mituri despre cât ar fi de nesănătos peștele congelat este falsă!

Beneficiile sănătoase ale peștelui

Beneficiile sănătoase ale peștelui sunt indiscutabile datorită proteinelor, aminoacizilor de bază pentru organism, Omega 3 și cantității mari de minerale și oligoelemente pe care le oferă. În plus este de notat și aportul caloric minim, cu alte cuvinte peștele nu îngrașă!

În ultimii ani a crescut consumul de pește la nivel mondial, ceea ce demonstrează încă de pe acum cât este de sănătos peștele congelat.

Potrivit unui studiu recent publicat de FAO, “Ponderea peștelui congelat destinat consumului a crescut considerabil în ultimele decenii și se preconizează o creștere de 26 milioane de tone, ceea ce înseamnă 15% mai mult față de perioada de bază”

sursa FAO

Mituri false despre peștele congelat

Datorită dezinformării la care suntem supuși uneori, avem tendința să credem în miturile false despre peștele congelat sau fructele de mare!

De exemplu, cu siguranță ați auzit ocazional despre produsele congelate că și-ar pierde din calitate sau de faptul că proprietățile sale nutriționale s-ar pierde odată cu congelarea lor și ca atare ele sunt mai ieftine.

Vă vom spune pe scurt de ce recomandăm consumul de pește congelat și vom demonta toate aceste zvonuri.

Vom începe prin analizarea procesului din momentul în care peștele este extras din mare.

Marea parte din peștele congelat este prins în largul mării și prelucrat în aceeași barcă.

Peștele ultra proaspăt este supus la temperaturi sub -40 ° C , iar acest lucru permite congelarea foarte rapidă prevenind astfel formarea de cristale și astfel se păstrează textura peștelui.

În plus, prin înghețarea rapidă și imediată este eliminat riscul de Anisakis și alți paraziți care afectează peștii.

Această procedură reduce, de asemenea, oxidarea naturală și conservă prospețimea, împiedicând creșterea microbiană și pierderea nutrienților.

De fapt, peștele congelat astfel oferă de cele mai multe ori o calitate nutritivă superioară celei a peștelui proaspăt din comerț.

Într-adevăr, în cazul în care peștele congelat a respectat lanțul rece de mai sus, acesta este un pește mai sănătos decât mulți alți pești proaspeți cumpărați.

Într-adevăr peștele proaspăt păstrează intactă cea mai mare parte de nutrienți, dar peștele congelat este la fel sau mai sigur decât peștele proaspăt datorită procesului de congelare.

De ce este mai ieftin? (urmeaza in curand…)