Înghețata ca un aliat al siluetei noastre? De ce nu?

Este necesar să slăbești câteva kilograme, dar cum rămâne cu dorința de înghețată care cu siguranță nu trece cu toamna?

Înghețata ca un aliat al siluetei noastre? De ce nu? O mâncare prin excelență a sezonului cald, îndrăgită tot timpul anului, înghețată oferă un aport nutritiv bun și este plină de satisfacții.

Înghețata este adesea incriminată, dar este un aliment cu multe calități, care, de asemenea, ajută psihologic la o confruntare mai bună cu o dietă. Important este să-l consumăm ca alternativă la masa tradițională și să nu-l adăugăm la primul sau al doilea fel ca desert. Inghetata este un produs cu lapte, oua, zahăr și/sau cafea, cacao sau fructe, toate alimentele cu o valoare nutritiva buna.

Mâncând o ceașcă de înghețată , de exemplu, introducem proteine ​​cu o valoare biologică ridicată, grăsimi de calitate, glucide cu absorbție rapidă , cum ar fi lactoza și zaharoza. De asemenea, este bun aportul de vitamine, A și B2 și de săruri minerale, cum ar fi calciul și fosforul. Dacă adăugăm apoi câteva bucăți de biscuiți care se bazează pe cereale, compoziția nutrițională a mesei este îmbogățită cu amidon “

Programul săptămânal nu indică cu exactitate cantitatea de înghețată, ci porțiile, ținând cont de faptul că un glob cântărește aproximativ 40 de grame și că aportul caloric la 100 de grame de înghețată poate varia de la 140 la 300 de calorii în funcție de gust (alune, ciocolată). Nu ar trebui să mâncați mai mult de o porție pe zi sau să adăugați alte dulciuri în programul săptămânal.


Înghețata este iubită de toată lumea pentru că este bună și dă plăcere. Este un produs care atrage compania .Fiecare își poate alege propriul gust. De asemenea, este un produs ușor disponibil, mai ales când vine vorba de cel prezentat în cutii. Este, așadar, un aliment care face parte din marea tradiție a mâncării italiene, apreciată de toate vârstele și consumatã acum în toate anotimpurile. ”

Prof. Pietro Antonio Migliaccio

Înghețata are o valoare nutritivă semnificativă, deoarece conține substanțe nutritive foarte importante, proteine ​​cu o valoare biologică ridicată, proteine extrase ​​din lapte și ouă, carbohidrați simpli, ușor absorbiți și carbohidrați mai complexi prezenți în cornet, care au o absorbție mai lentă. Vara, o masă completă poate fi înlocuită cu o înghețată drăguță , cu niște vafelã sau cornet sau un biscuit, pentru a adauga si carbohidrați complexi.

Este important să alegeți formatul și tipul potrivit pentru situația de consum: mai bine să optați pentru un format mai puțin caloric – de la 100/150 calorii – pentru gustarea de amiazã sau de după-amiazã, în timp ce dacă o consumăm în loc de prânz, alegeți o portie de 200 gr, care va adãuga aproximativ 350-400 de calorii, combinând-o cu o macedonie de fructe pentru a obține o masă completă, gustoasă și sănătoasă.


În sfârșit vreau să vă sugerez un mic secret care să vă garanteze gustul maxim : dacă nu vă opriți pentru câteva secunde între o lingură și o mușcătură, riscați să anesteziati papilele gustative!” Așteptați câteva secunde, pentru a avea un gust mai bun. Încercați să alternati mușcături mici și mușcături mari. Pentru unii va fi o experiență nouă, un moment special de relaxare și plăcere.

Vă propunem o dietă pe care ar trebui să o faceți în cazul dvs., dar vreau să clarific faptul că subțire este o problemă care afectează un număr tot mai mare de oameni.

Se recomandã evaluarea atentã a unui medic nutriționist înainte de a începe o terapie dietetică.

Există riscul de slabire din cauza alimentației precare, a obiceiurilor incorecte și a cheltuielilor energetice foarte mari și / sau a veniturilor inadecvate. În astfel de cazuri, este necesar să se prescrie o dietă echilibrată și bogată în calorii, adică o cantitate de calorii mai mare decât nevoile individului.

Cauzele sunt variate și trebuie evaluate atent de către medicul nutriționist înainte de a începe o terapie dietetică.

Pentru a știi mai multe detalii despre aceasta dietã, puteti citi acest articol : “Tempo di gelato”