Formaggio ubriaco

Ar putea fi definit ca un fiu al războiului, deoarece din primul război mondial își are originile. Este vorba despre una dintre comorile gastronomiei italiene, născută din combinația întâmplătoare de ingeniozitate și nevoia oamenilor.

Povestea.-

Cașcavalul îmbătat cu vin (formaggio ubriaco) este tipic provinciei Treviso, răspândită în lumea rurală. Insiroparea cu vin este un tratament particular care pare să fi fost descoperit accidental în timpul Marelui Război, atunci când țăranii din zonele Conegliano și Oderzo, pentru a ascunde brânzeturile de atacurile soldaților austrieci le-au pus sub tescovină de struguri.

O altă versiune zice că un fermier din Treviso care nu a putut cumpăra uleiul pentru crusta de brânză, deoarece uleiul era prea scump, a decis să îl înlocuiască cu must de struguri.

Produsul.-

Pentru procesul de îmbătare se folosesc diverse forme de brânză semi-gătită locală, cum ar fi DOP Asiago presat și d’Allevo sau Montasio, Latteria și toate tipurile similare ale lactatelor din Treviso, care trebuie să aibă o perioadă de maturitate minimă de două luni și nu trebuie să prezinte defecte precum fisuri, umflături, mucegaiuri sau paraziți ai animalelor.

Crusta capătă o culoare specială, un galben pai, dacă provine din struguri albi, purpuriu mai mult sau mai puțin intens atunci când este vorba de struguri roșii. Pasta presupune o moliciune specifică, o culoare între alb și galben pai, un gust aromat, picant, plăcut, foarte primitor, autentic.

Procesul de producție.-

Sunt selectate forme de calitate impecabilă, cu o maturitate minimă de 60 de zile, iar brânzeturile vechi pot fi de până la 24 de luni. Formele selectate sunt scufundate în tescovină de struguri dar nu sunt supuse presării astfel încât imersiunea să fie completă.

Folosinta.-

Produsul se pretează la o varietate de utilizări culinare, atât în prepararea aperitivelor gustoase, cât și ca ingredient pentru primul sau felul doi.

Produsul se utilizează într-o amplă varietate culinară, atât în prepararea aperitivelor gustoase, cât și ca ingredient pentru primul sau felul doi.

Dacă vrei să încerci acest minunat “formaggio ubriaco” vino la @Giorgiomare romania si îl poți lua în promoție, chiar acum. Ca de obicei “Proaspăt si gustos” Vă așteptăm cu drag!

Daca vrei sa incerci acest minutat “formaggio ubriaco” vino la @Giorgiomare romania si il poti lua in promotie, chiar acum. Ca de obicei “Proaspat si gustos” Va asteptam cu drag! 


“Mănâncă fresh, trăiește sănătos” magazinul tău preferat pentru produsele italienești si orice fructe care vin din mare.