Tonul cu susan este un al doilea ușor și foarte rapid de preparat: tot ce aveți nevoie este niște file de ton feliat, ulei, lămâie și semințe de susan. Acestea din urmă sunt negre și albe pentru a obține efectul cromatic final plăcut.
Inspirat în mod clar de tradiționalul ton japonez tataki, acest preparat necesită totuși o gătire care, oricât de scurtă, lasă tonul foarte moale, dar perfect gătit. Tonul sănătos și ușor, crustat este, de asemenea, un fel de mâncare perfectă pentru o cină cu prietenii.
În ulei sau natural, tonul joacă un rol fundamental într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Este un aliment bogat în iod: oferă în medie 50-100 micrograme de iod la 100 de grame. Acesta este un element important pentru sinteza hormonilor tiroidieni și, prin urmare, pentru buna funcționare a tiroidei. De asemenea, este bogat în fosfor, un element fundamental pentru contracția musculară și pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
Mod de preparare
Masați fileurile de ton cu uleiul emulsionat cu sucul de lămâie, sare și piper. Când sunt complet înfășurate în acest pansament, treceți-le într-un vas cu semințele de susan amestecate.
Acoperiți-le complet, chiar și la margini, și începeți să încălziți tigaia antiaderentă. Ungeți cu puțin ulei și, când devine fierbinte, gătiți fileurile de ton timp de 1 minut pe fiecare parte sau, în orice caz, ajustându-se la grosimea feliilor.
Îndepărtați și lăsați să se odihnească câteva minute înainte de a servi cu o salată proaspătă mixtă.