De ce peștele este mai sănătos decât carnea

Consumul de pește este mai sănătos decât consumul de carne … obișnuia să spună bunica! Și se pare că a avut dreptate. Un studiu suedez demonstrează acest lucru.

Răspunsul la întrebarea din titlu constă în bacteriile prezente în intestinele noastre.

Un studiu realizat de Universitatea din Gothenburg relevă că diferența constă bacteriile noastre și nu neapărat în dieta ca atare.Oamenii de știință au hrănit doi șobolani timp de un an cu două diete diferite, unul bazat pe pește și unul pe bază de carne. Cele două diete au același conținut energetic și au fost programate în același mod. 

Deci, după un an rezultatele…

Șobolanul care a mâncat pește era în forma, nu avea colesterol, iar in intestin exista o bacterie importanta, Akkermansia muciniphila foarte importanta in reglarea greutății la animale. Această bacterie a fost absentă în intestinul șobolanului consumator de carne.

De asemenea, din punct de vedere inflamator, șoarecele care a mâncat pește era mai sănătos. De fapt, intestinul și membranele sale mucoase erau în stare perfectă, în timp ce șoarecele care a mâncat carne  avea un intestin inflamat și un ficat greu.

Cu acest lucru nu vrem să spunem că consumul de carne este rău, lăsăm nutriționiștii să spună acest lucru, însă studiul a dezvăluit cu siguranță ceva important care ar putea, poate în viitor, să ne îmbunătățească propria sănătate legată de greutate.

Proteinele provenite din pește, comparativ cu carnea, sunt mai puțin bogate în țesut conjunctiv, motiv pentru care peștele este mai digerabil decât carnea.

Carnea este în general mai groasă decât peștele, dar, evident, depinde de tipul de animal și de ce parte a cărnii vorbim, de exemplu carnea de pui și de curcan nu au același profil nutrițional ca și carnea de vită. Același discurs este valabil într-o mai mică măsură și la pești, de exemplu contează dacă ne referim la pești sălbatici sau pești de crescătorie.

Dar totuși ador carnea….

Pentru unii este o pasiune care nu poate fi controlată. Fripturi mari, adesea coapte la grătar. Sunt cei care preferă să le mănânce în sânge, aproape crud. Dar consumul de carne roșie nu este sănătos dacă este excesiv și, potrivit cercetărilor făcute de Universitatea Harvard din cadrul Facultății de Sănătate Publică din Boston, este probabil ca oamenii să trăiască mai puțin, deoarece cei care o aleg ca mâncare zilnică au șanse mai mari să se confrunte mai târziu cu probleme cardiace sau tumori. 

Potrivit studiului publicat în jurnalul Archives of Internal Medicine, șansele de îmbolnăvire a bolilor cardiovasculare și cancerului cresc cu 20%. 

În schimb, dacă alegeți o dietă bogată în pește, riscul general de deces se reduce cu. 9,3%.

Gândește-te că conform unui studiu, aproximativ  7,6% din totalul decesurilor la bărbați și femei ar fi evitabile prin reducerea porțiunilor de carne roșie consumată.

Concluzie: mănâncă mai mult pește!

Probabil că te gândești deja că ai vrea să consumi mai mult pește, de aceea vin în ajutorul tău.

Știai că există un magazin în Oradea unde poți cumpăra pește și fructe de mare?  Este vorba de magazinul GiorgioMare unde vei găsi o grămadă de soiuri de pește și fructe de mare! Te încurajăm să încerci cel puțin una dintre produsele noastre congelate pentru a te bucura de toate avantajele și proprietățile sale, precum și de gustul său.

Te așteptăm în magazinul Prima Shop, în fiecare zi de la 9 până la ora 19:00, precum și pe:
https://www.giorgiomare.ro și pe rețelele de socializare.

Tu ce părere ai:  mâncarea de pește este mai sănătoasă decât consumul de carne?

Așteptăm comentariile tale mai jos.