Tortellini alla bolognese

Yields: 12 Servings Difficulty: Medium

Tortellini sunt paste în formă de inel originare din regiunea Italiană Emilia (în special Bologna și Modena). În mod tradițional, acestea sunt umplute cu un amestec de carne (ceafă de porc, prosciutto crud, mortadella), brânză Parmigiano Reggiano, ou și nucșoară și servite în bulion de pui

sursa

Ingredients

0/14 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Topiți un buton de unt într-o tigaie cu câteva frunze de salvie, o frunză de dafin, o crenguță de rozmarin și presăraţi cu puţin piper. Rumeniţi ceafa de porc si gatiti timp de 10-15 minute, amestecați cu o lingură de sos, șunca și mortadela.
  • Colectați amestecul într-un castron și adăugați parmezan, un ou și nucșoară după gust. Pregătiți aluatul frământând făina cu 4 ouă și puţină sare. Lăsați-l 30 de minute în frigider învelit în folie de plastic, apoi tăiaţi în pătrăţele de 3-4 cm. Așezați porțiuni mici de umplutură în centru.
  • Apoi pliați pătratele într-un triunghi, pliați partea lungă pe ea însăși (în acest pas constă diferența dintre forma cappelletti și cea a tortellini) și uniți capetele, rotindu-le în jurul degetului arătător. Lăsaţi tortellini să se usuce cateva minute, apoi gatiti si serviti intr-un bulion bun de vita si pui.

Tags

##tortellini