Supă de naut și scoici

Ratings:
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 50 Mins

 

Este o rețetă ușoară, bogată în gust și foarte versatilă. Ne putem bucura de supa de naut și scoici pur și simplu cu felii de pâine de casă sau adăugăm puține paste proaspete, cum ar fi gnocchetti, trofie sau maltagliati. Dacă folosiți năut conservat gata, supa va fi gata în cel mai scurt timp. O ciorbă de naut și scoică gustoasă, cremoasă și învăluitoare, datorită adăugării de naut curățat. Să vedem cum să procedăm împreună 😉

Sursa:

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Spălați bine năutul, scurgeți-le, puneți-le într-un castron acoperit cu apă rece cu adăugarea unei mână de făină. Se amestecă totul și se lasă la macerat aproximativ 12 ore. După ce a trecut timpul, clătiți-le sub apă curentă, scurgeți-le bine și gătiți într-o oală cu multă apă sărată, calculând aproximativ 3 ore de la fierbere (timpul de gătit este orientativ, depinde mult de calitatea nautului; puteți accelera timpul folosind deja nautul gata în cutie, doar scurgeți-le și clătiți-le sub apă curentă. Este recomandabil să nu folosiți niciodată lichidul lor de conservare.) Năutul trebuie să fie gătit, dar să nu fie desfăcut după gătit. Se lasă să se răcească și se amestecă cu un amestec aproximativ jumătate din cantitatea totală. Spălați scoicile cu atenție, îndepărtați-le pe cele care nu sunt intacte sau semi-deschise și scurgeți-le într-o strecurătoare. Evident, asigurați-vă că sunt deja scurse, altfel este mai bine să le păstrați într-un vas de sticlă plin cu apă cu sare grosieră timp de cel puțin 1 oră. Într-o cratiță turnați o lingură de ulei de măsline extravirgin, adăugați câteva frunze de pătrunjel, cățelul de usturoi zdrobit, scoicile scurse și gătiți cu capac până când cojile sunt complet deschise. Scoateți scoicile din coji, lăsând deoparte câteva întregi de care veți avea nevoie pentru decorarea vasului. Se filtrează lichidul de gătit cu un filtru cu plasă fină, având grijă să îndepărtați pătrunjelul și usturoiul. Curățați morcovul și tăiați-l în felii subțiri, scoateți firele din țelină și împărțiți-le în cuburi mici. În acest moment aveți totul pregătit pentru a face supa de naut și scoică. Într-o oală mare se toarnă 3 linguri generoase de ulei de măsline extravirgin, se adaugă morcov, țelină, cățel de usturoi curățat, roșii cherry și imediat ce este fierbinte se adaugă nautul nepure. Gatiti la foc mic cu capacul pus cateva minute, adaugati piureul de naut, scoicile decojite, lichidul de gatit pentru scoica, o jumatate de pahar de apa, condimentati cu sare si gatiti la foc mediu pana cand supa ajunge cremozitatea care îți place. Serviți supa de naut și scoică caldă sau fierbinte, vara este și ea bună la rece, adăugați scoicile cu cojile lor păstrate deoparte pentru a decora vasul. Este, de asemenea, un sos excelent pentru paste.
  • În acest moment aveți totul pregătit pentru a face supa de naut și scoică. Într-o oală mare se toarnă 3 linguri generoase de ulei de măsline extravirgin, se adaugă morcov, țelină, cățel de usturoi curățat, roșii cherry și imediat ce este fierbinte se adaugă nautul nepure. Gatiti la foc mic cu capacul pus cateva minute, adaugati piureul de naut, scoicile decojite, lichidul de gatit pentru scoica, o jumatate de pahar de apa, condimentati cu sare si gatiti la foc mediu pana cand supa ajunge cremozitatea care îți place.
  • Serviți supa de naut și scoică caldă sau fierbinte, vara este și ea bună la rece, adăugați scoicile cu cojile lor păstrate deoparte pentru a decora vasul. Este, de asemenea, un sos excelent pentru paste.