Cod sărat – Bacalhau à braz

Ratings:
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 1 Hr 20 Mins

Bacalhau à braz este o rețetă tipică a bucătăriei portugheze. Un preparat care pare să-și aibă originea în taberna del Bairro Alto, din Lisabona, luându-și numele de la proprietar și inventator, domnul Bràs, care obișnuia să semneze cu z final în loc de s. Este un fel de mâncare foarte bogat și gustos al cărui ingredient principal este codul, un aliment utilizat pe scară largă în Portugalia: tradiția spune că există o rețetă bazată pe acest pește pentru fiecare zi a anului. Cursul constă apoi din ceapă, cartofi prăjiți și ouă bătute. Rezultatul este un fel de omletă cremoasă foarte gustoasă. Bacalhau a braz este servit în cele din urmă însoțit de pătrunjel proaspăt și măsline negre. Un fel de mâncare foarte simplu de preparat care necesită totuși un timp îndelungat de pregătire, mai ales dacă trebuie să continuați cu desalinizarea peștelui. Dacă, pe de altă parte, aveți puțin timp la dispoziție, pentru a vă grăbi rețeta, puteți prefera codul deja înmuiat. Dacă nu îți place arome prea intense și îți place o aromă mai delicată, poți lăsa codul scufundat în lapte aproximativ o oră înainte de a începe cu realizarea efectivă a rețetei. Pentru toți cei care iubesc acest ingredient este posibil să descopere toate variantele italiene de cremă de cod. 

 

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/8 Instructions
  • Începeți prin desalinizarea codului: clătiți-l sub apă curgătoare pentru a îndepărta boabele de sare, împărțiți-l în bucăți și așezați-l într-un vas înmuiat în apă rece timp de 24 de ore, schimbând apa de 3 ori pe zi. Într-o cratiţă, fierbeți multă apă sărată și fierbeți codul timp de câteva minute, scurgeți și lăsați-l să se răcească. Îndepărtați pielea și oasele. Desfaceți-l cu mâinile și țineți-l deoparte.
  • Între timp, curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i în bețe subțiri de aproximativ 3 mm. Puneți cartofii într-un castron și acoperiți-i cu multă apă rece. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate, apoi în felii subțiri. Curățați și tocați usturoiul.
  • Încălziți uleiul de măsline extravirgin într-o tigaie, adăugați ceapa și usturoiul, gătiți la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecând des.
  • Într-o cratiță, încălziți uleiul de arahide la 180 ° C. Scurgeți cartofii din apă și prăjiți-i în ulei. Scurgeți cartofii pe hârtie absorbantă absorbind tot excesul de ulei.
  • Adăugați codul în tigaie și gătiți-l câteva minute la foc mediu.
  • Adăugați și cartofii prăjiți și amestecați. Într-un castron separat, bateți ouăle cu un tel și presăraţi cu piper
  • Turnați și ouăle în tigaie și continuați să amestecați. Gatiti pentru o perioada scurta, astfel incat amestecul sa ramana cremos.
  • Se ia de pe foc și se completează cu pătrunjelul proaspăt tocat şi măslinele negre. Poftă Bună!