File de triglia cu vin alb, morcovi și cimbru

Ratings:
Yields: 4 Servings Difficulty: Medium Cook Time: 45 Mins

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Pentru rețeta de triglia cu vin alb, morcovi și cimbru, curățați morcovii, păstrați o bucată din smoc ca decor, apoi tăiați-i pe jumătate pe lungime.
  • Se prăjește un cățel de usturoi curățat într-o tigaie mare cu câteva crenguțe de cimbru și 2-3 linguri de ulei pentru câteva minute, apoi se adaugă morcovii, sarea și se prăjesc pentru încă 3-4 minute.
  • Puneţi o jumătate de pahar de vin și imediat ce s-a evaporat, presărați cu un pahar de bulion și gătiți la foc mare timp de 4-5 minute.
  • Aranjați fileurile de triglia în tigaie, opriți focul, acoperiți-le și lăsați-le să fiarbă în acest fel timp de încă 4-5 minute
  • Fileul de triglia este foarte delicat și necesită o coacere scurtă la o temperatură moderată.
  • Serviți fileurile și morcovii presărați cu sosul de gătit și completați cu frunze proaspete de cimbru. Poftă bună!