Supă de naut și scoici

  Este o rețetă ușoară, bogată în gust și foarte versatilă. Ne putem bucura de supa de naut și scoici pur și simplu cu felii de pâine de casă sau adăugăm puține paste proaspete, cum ar fi gnocchetti, trofie sau maltagliati. Dacă folosiți năut conservat gata, supa va fi gata în cel mai scurt timp....

Tagliatelle cu creveți și hribi

Tagliatelle cu creveți și ciuperci este felul de mancare numit ”Mare și Munte”, este ușor de preparat și arată foarte bine pe masa petrecerii, așa că nu uitați să păstrați rețeta pentru că o veți scoate deseori! sursa

Paella Valenciana

Cine spune „Spania” spune „Paella”! Paella își ia numele de la tigaia tradițională largă și superficială utilizată pentru a găti vasul pe un foc deschis. Paella înseamnă „tigaie” în valenciană, limba regională a Valencia. Există multe variante ale acestui fel de mâncare, dar cel tradițional este cel născut în orașul Valencia unde carnea, peștele și...

Supă de fructe de mare cu pâine prăjită

Supa de fructe de mare cu crutoane este un preparat simplu și foarte gustos. Ceea ce vedeți aici este o supă de fructe de mare. Am ales doar câteva tipuri, dar, desigur, le puteți varia după cum doriți. Pe scurt, este o rețetă foarte versatilă pe bază de pește. Poate fi servit ca un singur...

Cod sărat – Bacalhau à braz

Bacalhau à braz este o rețetă tipică a bucătăriei portugheze. Un preparat care pare să-și aibă originea în taberna del Bairro Alto, din Lisabona, luându-și numele de la proprietar și inventator, domnul Bràs, care obișnuia să semneze cu z final în loc de s.

File de macrou cu lamaie si patrunjel

Fileurile de macrou cu lămâie și rozmarin sunt un al doilea fel de pește sănătos, ieftin și delicios. O rețetă ecologică diferită de cea obișnuită.

Paella Valenciana

Cine spune „Spania” spune „Paella”! Paella își ia numele de la tigaia tradițională largă și superficială utilizată pentru a găti vasul pe un foc deschis. Paella înseamnă „tigaie” în valenciană, limba regională a Valencia. Există multe variante ale acestui fel de mâncare, dar cel tradițional este cel născut în orașul Valencia unde carnea, peștele și...